Asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Lrytas TV laidoje „Nauja diena” dalijosi mintimis apie Lenkijos ūkininkų protestą

Lietuvos-Lenkijos pasienyje ūkininkai iš Lenkijos jau nuo kovo 1 d. planuoja blokuoti kelią ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko pasienio punktu. Planuojama, kad blokada truks apie savaitę. Apie šią artėjančią problemą ir dėl to galimas pasėkmes, Lrytas TV laidoje „Nauja diena” mintimis dalijosi Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas.

Laidos įrašą galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Kaip laidos vedėjui Ignui Grinevičiui pasakojo Z. Buivydas, Lenkijos ūkininkai galėtų telktis prie valdžios institucijų, o ne pasienio, nes būtent valdžios atstovai gali daryti pokyčius.

„Čia ne vien tik Lietuvos vežėjams blogai, nes mes esame tranzitinė šalis. Skandinavijos, Baltijos koridorius. Aš suprantu ūkininkus, kad jie nori kažką pasiekti, bet ar galima tą daryti kitų sąskaita? Blokuoti sieną yra didžiulis nuostolis mums kaip tranzitinei šaliai“, – sakė Z. Buivydas.

Asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius taip pat pabrėžė, kad valdžios institucijos nesunkiai galėtų sukontroliuoti nesąžiningą prekių tranzitą, jei jis toks yra.

„Lenkijos ūkininkams geriau tą klausimą būtų perkelti Lenkijos valdžios institucijoms. Įvažiuojančių ir išvažiuojančių kontrolę galėtų vykdyti Lenkijos policininkai arba transporto inspektoriai“, – teigė Z. Buivydas.